טיסה מישראל באיסרו חג – יום טוב שני בחו"ל

שאלה:

בעניין נסיעה לחו׳׳ל, האם מותר ליסוע באיסרו חג שמגיעים לשם כשהם עדיין ביו׳׳ט? ואם אסור אז מה הדין לצאת מישראל בצהרים ולהגיע לשם במוצאי יו׳׳ט שני?

תשובה:

מותר לטוס רק באופן שתשאר בשדה תעופה עד סוף החג, ואין שום היתר ליסוע אפילו עם גוי, לעיר שיש בה יהודים, [אפילו אם הם יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות], ואף שיש לך בזה הפסד ממון, אין להקל.

מקורות:

עיין בספר יו”ט שני כהלכתו פרק ג’ הי”א שכתב בשם הגאון ר’ שלמה זלמן אויערבך שמותר לטוס באופן שישאר שם עד סוף החג.