סכך פסול מן הצד – דופן עקומה

שאלה:

יש לי מרפסת והדופן השלישי נמצא בשטח שמעליו יש תקרה, ורחוק הוא מהשטח המסוכך יותר מג"ט. האם זה כשר?

תשובה:

בענין זה יש הלכה שנקראת דופן עקומה, על פיו סכך פסול עד ארבע אמות נחשב כחלק מהדופן, וכאילו הדופן התעקמה ועלתה עד הגג… וניתן לשייך אותה לסוכה. כמובן יושבים רק תחת הסכך הכשר. ראה פרטי דין זה בהרחבה בסי' תרלב, מחמת יום הכיפורים הקדוש המתקרב ועומס השאלות אני נאלץ לקצר.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. האם אפשר שיהיה יותר מדופן אחת עקומה.
    והיינו שיש אצלי במרפסת שתי דפנות שמעליהם יש תקרה (כמובן פחות מ-4 אמות מהמקום המסוכך כדין)

  2. שלום כבוד הרב.
    האם הרב התיר גם כאשר המרחק מקצה התקרה אל הסכך הוא יותר מ ג' טפחים?
    היינו, יש כאן גם דין של דופן עקומה, וגם דין של גוד "יורד" (במקום "אסיק") מחיצתא?
    ¬ – – – –
    ¦ _ _ _
    ¦ | |

  3. שלום הרב.
    לגבי מרפסת- האם תקרה שהיא רק קורות מרווחות (65 סמ בין קורה לקורה, קורות בטון) אפשרית להנחת סכך עליה? או על קרשים המונחים עליה? תודה

  4. אם כל קורה היא ברוחב פחות מ32 ס"מ זה אפשרי. בין 24-32 ס"מ יש נדון בפוסקים אם יושבים תחת הקורה הזו, אם זה פחות מ24 ס"מ רוחב זה מצויין לכל הדעות.
    ראה כאן
    https://din.org.il/2018/08/22/%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%94-%d7%a9%d7%a2%d7%a9%d7%95%d7%99%d7%94-%d7%9b%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%9e%d7%9c%d7%91%d7%95%d7%93-%d7%a1%d7%9b%d7%9a-%d7%a4%d7%a1%d7%95%d7%9c-%d7%a9%d7%9c%d7%95%d7%a9%d7%94/