צום יום כיפור שפעת

שאלה:

שלום וברכה סבלתי לפני שנים רבות מפעילות יתר של בלוטת התריס, ואז הייתי חש צמא כמעט תמידי מייסר מאד (כשצמתי בט' באב בזמן המחלה עוד לפני גילויה חשתי שאני עומד לאבד הכרה לאחר עליה במדרגות), ואמנם האנדוקרינולוג הורה לי שלא לצום אף ביום כיפור, אלא שתיתי לשיעורין. ב"ה הבראתי מהמצב, אך יש מספר סימפטומים שנשארו. אחד הסימפטומים הוא, שכאשר אני סובל משפעת ויראלית אני באותו מצב של צמאון מייסר שמשבית אותי ושולח אותי לשתות כל כחצי שעה. לצערי הרב עד מאד כעת אני סובל משפעת. שאלתי היא, האם במקרה שהרופא אומר שאין לי סכנה לצום, עלי להתעלם מהתחושה הזו או להתייחס אליה באופן כלשהו.

תשובה:

אם הרופא אומר שאתה רשאי לצום אין סיבה לבטל את הצום בגלל הרגשה שאינה נוחה, מה שכן, אין לך כל סיבה ללכת לבית הכנסת! תכין את עצמך היטב ותשכב כל הצום במיטה בחדר ממוזג.

רפואה שלמה וצום קל!