אקמול ללא מים ביום כיפור

שאלה:

שלום לכבוד הרב בחור בן 14 שמתקשה בצום באיזה מצב יהי' אפשר להתיר לו לבלוע כדור אקמול ללא מים. תודה רבה גמח"ט

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא סובל מכאב ראש חזק מאוד אפשר להקל [הנושא כאן אינו רק הצום אלא שבאופן כללי בכל שבת אין לקחת תרופה אלא לחולה שנפל למשכב ולא מחמת מיחוש בעלמא, לכן רק כאב ראש חזק מאוד יתיר זאת]. יש אפשרות נוספת למי שמתקשה לבלוע בלי מים, לקחת פתילות אקמול שלא דרך הפה.

אגב, בנערותי גם סבלתי מאוד מכאבי ראש, עד שלמדתי שהכנה נכונה מאוד מועילה לשתות הרבה היום כל חצי שעה כוס מלאה. כמו כן לאכול היום הרבה חלבונים.

צום קל.