תפילה שלא נענית

שאלה:

שלום וברכה. האם צריך להפסיק להתפלל על דבר שלא נענית כבר עשרים שנה? תודה וגמר חתימה טובה

תשובה:

חלילה! לעולם אין להפסיק להתפלל, חזקה על תפילה שהיא נשמעת בסוף! משה רבינו התפלל 515 תפילות להכנס לארץ ואם רק היה מתפלל עוד תפילה אחת היה נענה, אלא שבורא העולם ביקש ממנו לא להתפלל על כך, כיון שזה לא מתאים לסדר התיקון הנדרש לישראל [אם היה נכנס לא היו גולים לעולם וכו'].

בשורות טובות וישועה קרובה!