קשירת הסכך עם חוט פשתן או אזיקון – מה עדיף?

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
במה עדיף לקשור את הסכך לקרשים – האם בחוט פשתן רגיל או באזיקונים?
חבר אמר לי שעדיף באזיקונים כי זה מקבל טומאה רק מדרבן ומצד שני חוט פשתן מעובד מקבל טומאה מהתורה
האם זה נכון ועדיף לקשור באזיקונים במקרה שיש לי רק את 2 אלה? או שיש הסבר אחר?

תודה רבה

תשובה:

אינני מבין אותך… לא מעמידים את הסכך בדבר המקבל טומאה! מה שיש לעשות זה לקנות סיבי גאווה של סכך קיינעס באריזות הירוקות, זה עולה בדרך כלל 10 ש"ח לחבילה, ועם סיבים אלו קושרים את הסכך, כפי שעושים בכל בתי ישראל.

חג שמח.