צדקה בכספי כפרות

שאלה:

שלום לרב. אם התחייבי לתת כסף לע"נ רבי מאיר בעל הנס… האם ניתן לתת את כספי הכפרות לפני כיפור ולהחשיב את זה גם לכפרות וגם לע"נ או שצריך לתת באופן נפרד… תודה רבה

תשובה:

כפרות אינו דבר של חובה אלא מנהג, לכן נראה שאפשר לעשות את זה גם לע"נ רבי מאיר בעל הנס, אבל מפסידים בזה את הרעיון העיקרי של הכפרות שהוא להרבות בצדקה, כאן את הרי נותנת את אותו כסף שהיית נותנת בלאו הכי… לכן תוסיפי קצת בשביל הכפרות.