ברכה סמוך לנטילה לסעודה

שאלה:

שלום לכבוד הרב. מי שיכול ליטול ידיים לסעודה רק במקום שיש שם צואה וכדי שיוכל לברך צריך ללכת מהצואה וזה לוקח לו יותר מזמן תוך כדי דיבור, השאלה האם יטול בלי ברכה או שיכול לברך גם אחרי זמן תכ"ד כל זמן שלא הסיח דעת מהנטילה, ומאחרי כמה זמן מהנטילה אינו יכול לברך? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יטול שם ידיו ולא ינגב, וילך רחוק יותר ושם יברך וינגב וזה בדר גמור, כך אגב ההוראה גם למי שיש לו ברז רק בתוך השחרותים כפי שכתבנו פעמים רבות מאוד כאן באתר, תוכל לעשות חיפוש לגבי נטילת ידים בשירותים.

גמר חתימה טובה.