תשלום דמי נהנה בשוכר שהתקין סורגים

שאלה:

השכרתי את דירתי ולאחר כניסת השוכר הוא רצה שאעשה סורגים יותר גבוהים במרפסת ולא הסכמתי כיון שהוא ראה את הדירה בהתחלה ולא ביקש זאת לבסוף הוא עשה סורגים ושילם בעצמו כ1000 ש"ח לאחר כמה שנים בתום השכירות הוא ביקש הנחה של 500 ש"ח על חשבון הסורגים והסכמתי, כעת הגיע שוכר חדש שמאד יתכן שהיה דורש ג"כ סורגים וכנראה הייתי אכן מתקינם עבורו, האם אני מחויב לשלם את כל מחיר הסורגים לשוכר הראשון כדין יורד לשדה העשויה ליטע הגם שבשעתו מחיתי בו וגם אולי הוא כבר התפשר עמי על 500 ש"ח, אך אולי הסכים רק מחמת שלא היתה לו ברירה כי לא רציתי לשלם הכל. תודה רבה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

התקנת סורגים דינו כיורד לשדה העשויה ליטע, מאחר ובכל בית בסופו של דבר מתקינים סורגים. ומאידך השוכר הראשון התקין את הסורגים לטובתו, והוא נהנה מהם, ולכן לא ניתן לחייב את המשכיר בכל ההוצאות אלא בחלק. ויש לחלק את ההוצאה לפי זמן ההנאה. ומסתבר שהשוכר הראשון שגר כמה שנים ונהנה כמה שנים יצטרך לשלם בערך רבע מהסכום. והמשכיר את שאר ההוצאה.

במקרה שלך שהשוכר ביקש השתתפות של חצי, יש לראות בזה כפשרה, ובזה יצאת ידי חובתך.

בהצלחה.