קימה לתפילה

שאלה:

כבוד הרב, אני מאוד רוצה לקום לתפילות בבוקר בפרט שהילדים גדלים ואני מאוד רוצה לשמש דוגמא לילדים. אך הקימה בבוקר לתפילה מאוד קשה לי, אא"כ אני הולך לישון מוקדם, אז אני מצליח לקום. לפעמים יוצא שאיני הולך לישון מוקדם עקב אילוצים מסויימים, ואז יצר הרע בבוקר משתלט וכוח הרצון לקום נחלש. כיצד אני יוצר להתגבר כארי וליצור לי כוח רצון חזק לקום אף הלכתי לישון מאוחר! כדי שהדבר ייהפך לטבע!

תשובה:

שלום וברכה

אכן נקודה חשובה מאוד! אין מצב שילדים יקומו בבוקר וימצאו את אבא במיטה! שלא לדבר על זמן קריאת שמע ותפילה שהן מצוות יומיות שחלילה להפסיד! הנה יש לך קבלה טובה לשנה החדשה, לישון בזמן ולקום בזמן, תעשה לך קביעות כל יום ללימוד הל' תפילה במשנה ברורה זה יחזק אותך בהחלטה, כשתחייה את הדברים. תקבל על עצמך קנס קטן בלי נדר של סכום לצדקה שוב בלי נדר בכל יום שאתה קם מאוחר. אין ספק שכאשר מפנימים את זה זה נעשה טבע ממש, אדם שקם כשהשמש כבר ברום השמים מרגיש רע מאוד.

בהצלחה רבה.