לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פיצויים לעובד שדרש תוספת במשכורת

שאלה:

עבד אצל משפחה כבר עשר שנים בעבודת ניקיון שלוש פעמים בשבוע בסכום 50 ש"ח לכל פעם ושוב החליט לאחר עשר שנים לבקש 60 ש"ח לכל פעם. המשפחה מיאנה להוסיף. ועל כן החליט להפסיק לעבוד. השאלה. האם יכול לתבוע מהם פיצויים על כל שנות עבודתו אצלם, היות והם גורמים לו להיפטר מעבודה אצלם במחיר נמוך. בתודה ובברכה.

תשובה:

שלום וברכה,

המשפחה לא גרמה לעובד להתפטר – הם לא הרעו לו בתנאי העבודה, ואין כאן הרעת תנאים. אולם יש לבדוק את החוק האם במצב כזה זכאי עובד לפיצויים. במקרים רבים גם עובד שהתפטר מעצמו זכאי לפיצויים.

בהצלחה.