ניאו הומנולגיה – טיפול פסיכולוגי – נפשי

שאלה:

שמעתי המלצה על שיטת טיפול בשם ניאו הומונולגיה האם ידוע לכם אם יש סתירה בין השיטה לבין היהדות האם יש לחשוש שהיא מבוססת על תכנים בעייתיים הבירור הוא עבור אדם חרדי מאד, שזקוק לסיוע טיפולי מהסוג הזה בדחיפות, אבל לא על חשבון הרוחניות. תודה

תשובה:

הרעיון המרכזי של השיטה כפי שהבנתי אותו מקריאה שטחית באינטרנט, אינו אמור לסתור משהו מעקרונות היהדות, אבל יכול להיות מאוד שהמטפל שיעבוד מול המטופל, יהיה מונע מהשקפת עולמו שסותרת עקרונות אלו, ויגדיר את את אופן ההשפעה הנפשית והרגשית באופן כפרני, לכן אם המטפל הוא חרדי מסתבר שזה אפשרי, אבל לא הייתי הולך למטפל חילוני שעשוי לבלבל בתוך הענין הרבה מאוד כפירה.