מורה נהיגה שלא גובה תשלום עבור השיעור

שאלה:

למדתי שיעורי נהיגה בבי"ס שהתשלום הוא מחיר מראש על מספר מסוים של שיעורים, בעיקרון זה עובד שהמורה מדווח לבי"ס על כל שיעור שהוא לימד, בהתחלה המורה שלי אמר לי שכדאי לי גם לספור שלא יהיה בלבול, למעשה הייתי צריך שיעור נוסף שמצריך תשלום נוסף שלי, כשהתקשרתי לשלם אמר לי שעל פי הרישומים שלהם יש לי עדיין שתי שיעורים שלא למדתי וממילא אני לא צריך עדיין לשלם, לדעתי אני צודק בספירה ז"א שאם זה היה הפוך הייתי עומד על שלי שמגיע לי עוד שיעורים, השאלה האם גם במקרה הנ"ל אני חייב לשלם להם, תודה רבה !

תשובה:

שלום וברכה,

עליך להודיע להם שאתה ספרת בעצמך ולדעתך יש להם טעות מצידם. והיה אם הם יזכו אותך ולא ייגבו מחיר נוסף, מותר לך לקבל שיעורים בחינם – ולמרות שבמקרה הפוך היית עומד על שלך, במקרה הזה שהם מחייבים את עצמם ולא גובים מעות יש לראות זאת כמתנה או כמחילה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן עה סעיף יא: "אמר ליה: חייב אני לך מנה, והלה אומר: ודאי לי שאינך חייב לי כלום, פטור, אף על פי שיודע בודאי שהוא חייב, דהוי כאילו מחל לו. וכתב בש"ך שאפילו לצאת ידי שמים אינו חייב.