הרשמה לרשימת תפוצה עם פרטים שגויים

שאלה:

בהרשמה לרשימת תפוצה, אוסף המיילים נותן מתנה כלשהי ותמורתה הוא דורש כתובת מייל למשלוח הקובץ, יש כאלו הדורשים גם מספר טלפון, כאשר חלקם מתכוונים כבר בזמן הקרוב לשלוח נציג מכירות שימכור מוצר, האם מותר להירשם לקבלת המתנה ולהזין מספר טלפון לא פעיל?

תשובה:

שלום וברכה,

מטרתם של המוכרים להפיץ את המוצר באמצעות כתובות מייל ומספרי טלפון, ונדרש לכך פרטים מדויקים כדי שיוכלו לקדם את המכירות. ולקוח שמביא פרטים שגויים כדי לזכות במתנה של הבאת לקוחות, נחשב לגזל – הם לא מחלקים מתנות בחינם, הם מזכים לקוח שמביא להם כתובות שדרכם יוכלו להפיץ את המוצר.

בהצלחה.