הזזת מאוורר דלוק/כבוי בשבת

שאלה:

בס"ד 1. כתבתם שמאוורר הוא כלי שמלאכתו לאיסור. על איזה איסור מדובר? הרי כל תפקידו זה לעשות רוח? 2. האם יש הבדל בין מאוור פועל למאוורר כבוי לעניין איסור הזזתו? 3. מה הדין כאשר המאוורר עתיד להידלק באמצעות שעון שבת, כאשר בכניסת השבת המאוור כבוי ורק בשבת עצמה הוא ידלק. האם הוא נהיה מוקצה לכל השבת ואסור להזיזו? (השאלה בעיקר הדין) 4. אני מעוניין לחבר מאוורר לכבל מאריך, וכשהוא ידלק בשבת (ע"י שעון שבת), אני רוצה להזיזו מחדר לחדר בהתאם לצרכיי. האם יש על מי לסמוך?

תשובה:

כל הכלים שמלאכתם נעשית על ידי הפעלה אסורה יש להם דין של כלי שמלאכתו לאיסור, ולכן גם אין הבדל בין מאוורר פועל לכבוי ומותר לטלטל רק לצורך גופו ומקומו.

4. כאמור, כלי שמלאכתו לאיסור מותר לטלטל לצורך גופו ומקומו, רק צריך להזהר שלא יתנתק.