בקשת מחילה שידוך מהעבר

שאלה:

שלום לרב המשיב, בחור ישיבה שלפני מס׳ שנים פגש בחורה למטרת שידוכים. זו הייתה הפעם הראשונה והוא לא ידע כ״כ להתנהל משראה שלא יתאים לא משנה קרה מאיזו נקודה ואם צדק או לא מ״מ הוא החליט שלא להמשיך את הקשר.אלא שכיון שלא היה מונח מספיק בתוך העניינים הוא לא ידע איך לדבר עם הבחורה ולהגיד לה שהוא לא מעוניין וכך עברו מס׳ ימים(שהוא לא יודע מה לעשות) נ.ב לפני כן הוא פנה לראש הישיבה וביקש ממנו עצה כיצד לומר את ״הלא״ לבחורה. כידוע ראשי ישיבות מאוד עמוסים ועד שהוא קיבל מענה עברו מס׳ ימים. הבחורה הייתה מאוד עדינה וטובה והיא שלחה לו סמס שהיא לא כ״כ מבינה מדוע הוא לא יצר עמה שום קשר.סופו של עניין הוא דיבר עמה ונפרדו דרכיהם.לא היה כעס מצד הבחורה. עבר הזמן הבחורה נישאה בס״ד.הבחור עדיין בחיפושים. הוא ביקש לשאול אם גם למרות שהדבר הסתיים בצורה יפה ולא היה נשמע כעס מצידה באותה פעם שאמר לה שהקשר לא ימשיך. אבל הוא לא ביקש סליחה על כך שהייתה צריכה לחכות מס׳ ימים. ובזה הזמן כשהרהורי תשובה עולים ומפשפשים במעשים. האם נכון/מותר שישלח לה הודעה עם ביקשת סליחה על אותה הפעם?

תשובה:

אין צורך ליצור איתה שום קשר, וגם אין זה מדרכי הצניעות, הכל בסדר.

גמר חתימה טובה ובשורות טובות בקרוב ממש!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב המשיב שליט"א,
    יצא לי לראות את תשובתכם לשואל בענין חשש של פגיעה בבנ"א לחברו, אבקש סליחה מראש אך רציתי לשאול, אכן בענין המתואר יתכן שהיתה עוגמת נפש לבחורה, מין "עינוי הדין", דבר שהבחור במפורש לא התכוון ואף מתחרט, ואולי אם עדיין הענין מטריד את הבחור ואף הוא מחפש זיווג אולי כן היה כדאי לבקש סליחתה? רציתי להציע שאפשר לעשות זאת בצורה פשוטה וטבעית, שאם הבחור לדוג' מתקשרת לאם הבחורה(האישה ) ומבקשת סליחה בשמו, וכך הבחור לא צריך לעשות זאת בעצמו…
    תודה וגמח"ט