מינקת לתאומים איך צריכה לנהוג ביום כיפור

שאלה:

אישה מינקת לתאומים בני כחודשיים, צריכה לאכול ולשתות כמה פעמים ביום כדי שיהיה לה חלב ובכלל שלא תתייבש. עד כמה היא צריכה להתאמץ לתת תחליפי חלב, כדי שתוכל לצום ביוה"כ? או שאם נגמר לה החלב מותר לה לאכול ולשתות כדי שיהיה לה חלב להניק? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם התינוקות מעכלים תחליפי חלב [ואני מניח שכן, מסתבר שאי אפשר להניק מלא שני ילדים יחד], בודאי יש לצום ולהמנע מההנקה [אפשר להניק קצת בלילה כשעוד שבעים], ובעזרת ה' החלב לא יפסק וזה יהיה בסדר.

צום קל וגמר חתימה טובה, ורוב נחת.