לפצות ניגזל על צער/עוגמת נפש

שאלה:

שלום לרב .שואל שלאחר חרטה מעונײַן להשיב גזילה ארנק הכולל מיסמכים האם צריך לפצות את הניגזל על עוגמת נפש בכסף מעבר לסליחה עבור כל המיסמכים?

תשובה:

שלום וברכה,

מחובתו של הנגזל להשיב את הגזלה ולבקש מחילה על הצער שגרם לו. אמנם אין חובה לפיצוי כספי עבור הצער או העוגמת נפש.

בהצלחה.

מקורות:

רמב"ם הלכות תשובה פרק ב הלכה ט

אין התשובה ולא יום הכפורים מכפרין אלא על עבירות שבין אדם למקום כגון מי שאכל דבר אסור או בעל בעילה אסורה וכיוצא בהן, אבל עבירות שבין אדם ז לחבירו כגון החובל את חבירו או המקלל חבירו או גוזלו וכיוצא בהן אינו נמחל לו לעולם עד שיתן לחבירו מה שהוא חייב לו וירצהו, אף על פי שהחזיר לו ממון שהוא חייב לו צריך לרצותו ולשאול ממנו שימחול לו.