חולת אלצהיימר ביום כיפור

שאלה:

שלום, האם חולת אלצהיימר במצב שלא יודעת אם שבת היום וכד', וכן מדברת על אימה שכבר שנים איננה בחיים כאילו היא חיה – האם חייבת לצום ביום הכיפורים? (הדאגה היא גם מצד מצב גופני – כי לא תכין עצמה באכילה ושתיה לפני הצום, וגם כנראה לא מוזנת ביומיום כראוי). תודה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי ההכנה שלה לצום ניתן להכין אותה, מישהו שיהיה שם בצורה מסודרת ביומיים הבאים ויתן לה לאכול ולשתות כמו שצריך אם זה אפשרי, לעצם הענין, כאשר היא כלל לא יודעת מה נעשה סביבה וגם אם מזכירים לה אינה מבינה ומיד מאבדת את הזכרון, דינה כשוטה, ואף שראוי שלא להאכיל אותה בידים מחמת הדיון אם ספייה לשוטה מותרת או אסורה [אלא אם כן היא בחשש סכנה] מכל מקום לא צריך למנוע ממנה לאכול, וניתן גם להאכיל אותה על ידי גויה. אבל אם כאשר מזכירים לה היא נזכרת ומבינה שהיום יום כיפור, כדאי להשתדל שתוכל לצום, כמובן בהתייעצות כללית עם הרופא המטפל לגבי כל מצבי הרקע שלה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1