שלום בית

שאלה:

שלום להרב, שאלה: כיצד להשיב לאשה שבא לשאול דבר בעיניני שלום בית ורצה להשתמש כתירוצים על אי שינוי במידה רע שגורם בעיה בינה ובעלה שהרי היה מחכמה התלמוד שמסופר שאשתו לא היתה טובה ומ"מ זה לא הפריע לו להיות גדול. כשומע דברים כאלה כמעט לא מאמין מ"מ טוב לשמוע עצה הגונה. כיון ששאלו יש לי לעשות מש שאפשר לעזורץ תודה רבה ברכה והצלחה

תשובה:

לא הבנתי את שאלתך. ומכל מקום ברור שמידות רעות מפריעות וגורמות למחלוקות בבית, וזה שיש אמוראים שהצליחו לגדול למרות המידות הרעות שלש נשותיהם זה לא אומר שזה לא קשה ומפריע, מה גם שלא ממש קל לנו להיות אמוראים… עכ"פ שלום בית יש לעשות אצל גורם מקצועי בקהילה, אם אתה לא מיומן בזה עדיף להפנות אותם לאדם מנוסה.

בהצלחה רבה