הזמנת מוצר מחו"ל לפני שבת

שאלה:

שלום רב, האם מותר לבצע רכישת מוצר באמצעות אתר אינטרנט ביום שישי לפני שבת כאשר אני יודעת שיטפלו בהזמנתי בשבת? (המפעל/מחסן בחו"ל והמוצר נשלח מחו"ל) . תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר בגויים, כיון שהם לא מחוייבים לטפל בזה בשבת, ויש להם טווח של כמה ימים לטפל בענין, אם בחרו לעשות זאת בשבת לנוחותם לא נחשב הדבר כפעולה הנעשית בשליחות ישראל וזה מותר, אבל אם מדובר ביהודים ודאי אין להכשיל אותם באיסורי שבת ככל שניתן.

שבוע טוב וגמר חתימה טובה.