צום יום כיפור במצב מורכב פיזי ונפשי

שאלה:

שלום רב אני פחות מחודש לאחר הפלה איבדתי המון דם והמוגלובין ירד ל 10 יש לי 8 ילדים הקטן בן 5 ואחד הבנים לא פשוט בכלל חוץ מזה אני סובלת מחרדות ונוטלת ציפרלקס. בצומות אני לא מתפקדת לא בפן הנפשי ולא בפיזי אני מעכשיו עסוקה בפחד מפני הצום ובצום עצמו אני מאבדת את הצפון כבר התירן לי מס פעמים לצום לשיעורים איך לנהוג הפעם בבקשה בבקשה אנא התחשבו במצבי תודה רבה רבה

תשובה:

את יכולה לאכול ולשתות שיעורים. ואם מספיק לך רק לשתות נניח מיץ ענבים, כוסית של שיעורים פעם ב10 דקות [זה בדרך כלל מספיק בשביל לא להרגיש כמעט את הצום, המתיקות גורמת גם לשובע מסויים], עדיף להסתפק בזה ולא לאכול, אבל אם זה לא יעזור לך, אפשר גם אכילה לשיעורים.

רפואה שלמה.