סיגריה פלסטיק בריח מנטה בצום

שאלה:

לכבוד הרב: יש דבר הנקרא "סיגריה" בטעם שזה לא סיגריה אמיתית עם עשן וכד"ו אלא זה לנגמלים מעישון זה פלסטיק בצורת סיגריה שבתוכו יש מעין צמר גפן מגולגל עם אבקה מסויימת כשנושמים דרך הפלסטיק הזה יוצא אוויר בטעם (בד"כ מנטה) האם מותר ל"עשן" כזאת "סיגריה" בצום או שזה אסור מדין טועם? קישור למוצר : https://www.o-pharm.co.il/%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A7-%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98-%D7%AA%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A3-%D7%A1%D7%99%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%94-Tree-of-life-Tree-of-life–i454

תשובה:

כיון שאין בזה שום ממשות, זה בעצם ריח בלבד, אלא שבמקום לנשום אותו דרך האף אתה נושם אותו מהפה ואני לא רואה סיבה לאיסור.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לא נראה לי שיש בכך איסור של עובדין דחול, אבל נראה שקצת מכוער הדבר… כמו כן אסור להספיג בשבת צמר גפן במשלחת שיניים לצורך זה.