לקבל חוות דעת מבוחן תנועה

שאלה:

היתה תאונה בין 2 רכבים שכתוצאה מכך נגרם נזק לשני הרכבים, כעת יש ויכוח מי אשם וכמה כל אחד אשם בתאונה לצורך השתתפות בנזקים, יש סרטון של התאונה ותמונות, האם מותר שנלך לחוקר/בודק תנועה מוסמך בכדי שיבדוק בעין מקצועי את התרחיש של התאונה וישמש כבורר להחליט מה מידת ההשתתפות של כל אחד או שצריך גם עם הנתונים האלו (סרטון ותמונות של התאונה) לגשת דווקא לבית הדין? ובכלל האם יש לבית דין יכולת מעשית לבדוק ולהחליט בדבר כזה?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לפנות לחוקר תנועה שיבדוק מי אשם. גם בית דין סומכים על בוחן זה כדי לקבל הערכה מי היה אשם. וכפי שמובא בהלכה ששומת חפצים נעשית לפי שמאים שמתמחים בנושא.

כאשר אתם מקבלים חוו"ד מהבוחן תנועה לכאורה מיותר ללכת לדון בבית דין, מאחר וגם בית דין יפסקו לפי הבוחן תנועה.

כמו כן מותר לקבל את הבוחן כבורר ביניכם ואין על זה איסור של ערכאות, כיון שאין לבוחן מערכת חוקים משלהם, אלא פוסק לפי הבנתו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ש"ך סימן כב ס"ק טו