יחוד במשרד

שאלה:

שלום רב, משרד שהדלת הראשית שלו נעולה עם קוד ובתוכו מחולק לשני חדרים המושכרים לשני אנשים שונים שלא קשורים בעבודה יחד. חדר 1 לאדם דתי העובד עבודות מחשב ללא קבלת קהל, וחדר 2 לבחורה חילונית פסיכולוגית המקבלת קהל אנשים אבל יתכן זמן ריק בין טיפול לטיפול. את החדרים הפנימיים ניתן לנעול אבל בפועל לא נועלים, המשרד ממוקם בקומת משרדים קומה א' אבל עם מדרגות חיצוניות. שאלה 1. האם כשהדלת נעולה יש איסור ייחוד ? שאלה 2. כשהדלת החיצונית פתוחה האם יש איסור ייחוד ?

תשובה:

שלום וברכה

כשהדלת נעולה בודאי יש איסור יחוד! כשהדלת אינה נעולה, אם אנשים רגילים להכנס בלי רשות [לפחות לפסיכולוגית] אין בעיה של יחוד, אבל אם נכנסים רק לפי זמני קבלת הקהל ובהזמנה מראש או שודפקים וממתינים שיפתחו זו בעיה של ממש. ראה עוד הרבה תשובות כאן באתר לענין יחוד במשרדים.

יום נעים