סכך סוכה שנקנה בכרטיס אשראי

שאלה:

שלום הרב, סכך שנקנה בכרטיס אשראי סמוך לחג, ועדיין התשלום לא הגיע מחברת האשראי למוכר. האם יוצאים ידי חובה בסוכה בחג? לכאורה זה לא גרע מסוכה שאולה שיוצאים בה לכתחילה. ואפילו עדיף יותר מסוכה שאולה.

תשובה:

שלום וברכה

אכן לגבי סוכה אין מקום לשאלה כיון שסוכה שאולה מותרת, השאלה הזו מתאימה לארבעת המינים, ולגבי ארבעת המינים, כיון שצריך קנין דאורייתא ועד שלא קיבל כסף יש לצדד שאינו קונה מדאורייתא למאן דאמר שעיקר הקנין מהתורה הוא בכסף, אין לשלם באשראי אם אינו מקבל את הכסף עד החג.

ראה שו"ע חו"מ סי' קצ סעי' יז.