יש אנשים בלי יצר הרע?

שאלה:

שלום, יש שאומרים שיש צדיקים שאין להם יצר הרע בכלל (לא גשמי ולא רוחני) ע"י שעבדו על עצמם, או שנולדו בלי יצר והם פה רק כדי לעזור לעם ישראל. (ז"א רוצים לומר שאין להם בעיה לראות נשים וכד') ואפילו שמעתי שאחד מהמקובלים הגדולים בדורות האחרונים היה מקבל נשים לא צנועות וזה לא נשמע לי בכלל אמיתי. אשמח למקורות. תודה.

תשובה:

חלילה וחס! אין יצר הרע יותר גדול מלהאמין לשטויות כאלו! כשאדם יודע שהוא חוטא יש סיכוי שיחזור בתשובה, כאשר אדם עוד חושב שהוא עושה מצוה שאו שעכ"פ אין לו עבירה, הוא במצב קשה מאוד…

הנהגה של רבנים אם לקבל נשים או לא זה עוד נושא, יש רבנים שמקבלים נשים ונמנעים מלהסתכל [כמובן לא מקבלים אותן לבד בחדר אלא בתור במקום שיש עוד נשים וכו'. כל אחד והנהגתו.