שיעור אורך פאת הראש

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א שלום; הייתי אומר שלמדתי בעיון על הנושא של פאות הראש. וכל פעם אני שומע מרב אחר גירסא שונה כמה צריך להשאיר את אורך השערות באיזור הפאות. האם הרב יכול להבהיר עד כמה קצוץ יהודי יכול להסתפר באזור הפאות. תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

השיעור בהלכה הוא כדי לכוף שערה לראשה, קשה לתת הגדרה מדוייקת, המקילים ביותר אומרים 3.5 מ"מ והמחמירים יותר אומרים 5 מ"מ. ויש כמובן להתרחק מאיסור ולא ללכת על הקצה…

בהצלחה