לזכות חילוני בהנחת תפילין

שאלה:

שמעתי שיעור של רב גדול בדורנו שליט"א שבו הרב דיבר על אלה שמחפשים ברחובות אנשים שלא הניחו תפילין ומזכים אותם… הוא אמר שיכולה לצאת מזה תקלה מכיון שעל פי הקבלה אם אדם אחוז בעבירות אז הסטרא אחרא לוקחת לו גם את המצוות שהוא עושה… אם כן, מה לעשות? לזכות או שב ואל תעשה? תודה.

תשובה:

אינני מבין כלל מה כוונתו של אותו רב, וכי יעלה על הדעת שאדם חילוני לא מחוייב כל יום להניח תפילין בגלל מה שהביא מהקבלה [שאגב אינני מכיר]?! הרי זה חיוב גמור, ובודאי מי שיזכה אותו לקיים חובה זו של מצוה חשובה זו, עשה דבר גדול מאוד! אני מקווה שפשוט לא הבנת את דבריו… צריך רק להזהר, בני תורה אין מקומם במקומות פרוצים.