יצא לי כסף נוסף מכספומט – בבנק של גויים

שאלה:

בצעתי משיכה מהכספומט בחו"ל בבנק של גויים (גם הבעלים / המשקיעים וגם העובדים) שהיה אמור להיות בו רק שטרות של עשרים דולר. בין השטרות יצאו גם מספר שטרות של 100 דולר שהכספומט חישבן בתור שטרות של עשרים דולר ובס"ה הסכום שיצא היה גדול בכמה מאות דולרים מהסכום שנרשם בקבלה ושחשבוני חוייב. חייב להיות טעות אנוש (טעות נכרי במקרה הנידון) שנדחפו להם שטרות של מאה דולר בין השטרות של העשרים ברגעים הראשונים רציתי "כמו בסיפורים" להחזיר לבנק ע"מ לגרום לקה"ש אלא שלאחר מעשה "ויתרתי" על זה. מצבי אז היה דחוק גם ככה וחישבתי את זה בתור החזרי עמלה שהבנק גבה ממני שלא בצדק לטענתי ושלא היה לי שום דרך לגבות זאת ולכן חישבתי את הסכום ה"צנוע" הזה בתור החזר חלקי.

תשובה:

שלום וברכה,

כסף שיצא מהכספומט בטעות נחשב לאבדה, ובבנק של יהודים חל חובת מצוות השבת אבדה. ובבנק שבבעלות גויים, אין להשיב מאחר ואבדת גוי לא משיבים.

בהצלחה.