לקחת חופש ולהצהיר על חולי

שאלה:

אני עובדת בגן ששיך לעייריה, אין חופשים סתם, האם מותר לי לא להגיע ולהביא אישור מחלה מקופת חולים וכך לא יורידו לי מהמשכורת?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לקחת חופש ולהצהיר על ימי מחלה כדי לקבל דמי מחלה. והערמה בדברים אלו הינם גזל ממש.

בהצלחה.

מקורות:

החוק מגדיר מחלה: אי כושרו הזמני או הקבוע של העובד לבצע את עבודתו, הנובע על פי ממצאים רפואיים "ממצב בריאותי לקוי". ולכן לא ניתן לדרוש ימי מחלה כאשר אין חולי. ואסור לשנות כדי לקבל שכר. ובפתחי חושן התריע בפרצה שאנשים מתירים לעצמם לקחת חופשה ולביים ימי מחלה שלא היו. ויש בזה איסור גזל.