האם שימוש משותף באתר נחשב גזל

שאלה:

יש משחק מסוים (דומה למשחק עם קליקרים- שלטים) שקונים את הזכות להשתמש בו דרך האינטרנט. המשחק מופעל ע"י מחשב ופלאפונים אישיים. לאחר התשלום אפשר לנצל את זכות השימוש במשך חצי שנה. האם מותר לשניים להתחלק בתשלום ולהשתמש באותו קוד כניסה?

תשובה:

שלום וברכה,

הזכות נמכרת לאדם יחיד ולא לשניים, ולכן לא ניתן לרכוש בשותפות ולהשתמש בקוד אחד.

ההיתרים שהבאנו בשאלות אחרות שיהיה מותר לרכוש קורס בשותפות, דוקא בשותפים שמקימים עסק אחד, שהעסק האחד רוכש את הקורס. וכן בשני אחים שגרים בבית אחד שדינו כאדם אחד. אבל שתי חברים שרוצים לרכוש ביחד – אסור.

בהצלחה.