האם היה מותר להלשין לעירייה על חריגת בנייה

שאלה:

אני מתגוררת בבני ברק בזמן האחרון 2 שכנים בנו ללא היתר מהעיירה שכן אחד הגדיל חדר שכן אחר בנה על הגג אני הודעתי על כך לעיריית בני ברק השכנים כעסו ואמרו לי כי בבני ברק נהוג לבנות בלי אישורים , אני צריכה לפרגן לשכנים ולא הייתי צריכה להודיע על כך לרשויות שאלתי הנה האם פעלתי כהלכה או שהייתי צריכה להתעלם משכנים הבונים ללא היתר בלי לדעת אם הבניה תגרום נזק לבניין[הבניין ישן למעלה מ 50 שנה] דעתכם חשובה לי בכבוד רב.

תשובה:

שלום וברכה,

גם בבני ברק צריך לבנות בצורה תקינה ומבוקרת. ולכן יש לדרוש אישורי בנייה, ולא לחרוג שלא כדין.

כאשר אדם רואה שכן שבונה ללא אישורים, עליו להזמינו תחילה לבית דין, ולא להלשין לעירייה. הלשנה לעירייה עלולה להפיל קנסות ומשפטים לשכן שחורג, ואז דינו של המלשין כמוסר. ולכן יש לדורש מבית דין צו מניעה ולדון בבית דין על הבנייה הלא חוקית.

אם השכן שבונה לא מתייחס לצו מניעה של בית דין, או שלא רוצה להופיע בבית דין, יהיה מותר להלשין לעירייה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין באדם לא ישר שוודאי שילך כנתבע לבית דין "מטעמו"
    אותו אדם אחראי על הבית יעקב בשכונה והוא בונה על הגג עוד קומה מול הבית של הזוג הצעיר שלנו שקנה דירה כשהמתווך אמר בצדק בזמן הקנייה שהבניין מול הדירה
    שמשמש את הבית יעקב לא יהיה גבוה מעל מספר קומות מסויים…וכך אכן אמור להיות
    ועכשיו נבנה שם עוד על הגג
    צדובר במבנה ציבורי