בית מלון – פתיחת מים חמים בשבת וביום טוב

שאלה:

שלום כבוד הרבנים. המתארח בבית מלון – האם מותר לו לפתוח מים חמים בשבת? האם מותר לפתוח ביום טוב? [המים החמים מגיעים מיד/כמעט מיד, ולא ידוע לי אם זה ממערכת חשמלית או לא]

תשובה:

שלום וברכה

ברור שזה מגיע מבוילר חשמלי, אין דודי שמש שיספיקו למלון שלם, וברור שהמים חוממו ביום טוב, ויתכן אגב שיש הפעלה חשמלית בעצם פתיחת הברז, יש סוג של חימום מהיר המורכב ספציפית על הברז. ממילא ודאי אסור להשתמש במים החמים האלו אפילו ביום טוב ולא רק בשבת, שבזה ודאי אין צד להקל לרוב הפוסקים גם אם זה היה דוד שמש, וראה עוד כאן בהרחבה בענין זה.