עשה לך רב

שאלה:

שלום לרבנים האם זה אפשרי שיהיה לי רב בהלכה ורב אחר בהשקפה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אפשרי בהחלט, רב בעניני הלכה חייב להיות תלמיד חכם גדול הבקי בפסיקת ההלכה אבל לא בהכרח שתזדהה עם השקפותיו ביחס לארץ ישראל או בחינוך הילדים וכדומה, ואתה רשאי לחפש בענין זה רב אחר שאתה מתחבר לאישיותו וארחות חייו, ובלבד, שיהיה גם הוא בן תורה אמיתי שכל שיחו ושיגו בתורה ויראת שמים, והוא מקבל דעת תורה ודעת גדולי הדורות האחרונים.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה לי קרא? סברא היא! אגב בכל הקהילות באירופה לפני המלחמה היה רב העיר שהיה משמש כרב לכל עניני הנהגת העיר, והלכה היו שואלים את המו"צ..