הקדמת בר מצווה במספר ימים

שאלה:

בננו נולד בערב שבועות לפני החג. השנה חג השבועות יוצא צמוד לשבת (חמישי- שישי-שבת) ואנו חושבים להקדים את שבת בר המצווה לשבת פרשת במדבר. בשל הטורח הכרוך בארגון השבת והאורחים למשך החג והשבת המחוברים האם ניתן להקדים את שבת בר המצווה כך שייקרא את פרשת במדבר ? תודה דן

תשובה:

שלום רב,

בהחלט. ישנם הרבה נערי בר מצווה שקוראים את הפרשה שלפני הבר מצווה. רק צריכים לשים לב שאכן נער הבר מצווה יעלה לתורה בעליית מפטיר כנהוג. רק צריכים לשים לב שהוא יקרא רק את המפטיר והפטרה ולא את כל הפרשה. את הפרשה עצמה ניתן לקרוא רק לאחר הבר מצווה.