עובד שמפסיק לשיחות באמצע העבודה

שאלה:

שלו' וברכה כבוד הרב, בעבודתי עובד אני מול שני אחראים ועליהם יש את מנהל בדרג יותר גבוה. מחשש גזל מפאת הפסקות דיבור עם העובדים האחרים,שתיי'ה, מנוחה וכיוצ"ב שמתנהלים תוך כדי העבודה אצלינו לא בהגזמה אך די בתדירות, הרביתי לשאול על כל פעם של הפסקה כזו אם עשיתי בסדר והם מרגיעים אותי שהכל טוב. בנוסף פניתי למנהל שעליהם והבעתי גם בפניו את חששותי לגזל הנ"ל, ונענתי על ידו לא אחת שהכל בסדר, ובפעם נוספת שמקובל עליו מה שמקובל על שני האחראים (שרוב ככל הפעמים מאשרים לי הפסקות רבות וארוכות ולא דורשים ממני להפחית אותם מהשכר). אבקש בבקשה לשאול , בעז"ה הנני משתדל לעבוד ברצינות ולא לחרוג מההסכמה/אישור הנ"ל שלהם, אך לפעמים שמגיע עובד לדבר עימי קצת מה שבדרך כלל מאושר לי/לנו, יש מצבים שהשיחה מתארכת יותר מהרגיל ואיני יודע אם גם זה נכלל בהסכמת האחראים. א. האם ניתן לסמוך על אומדן שגם על מצבים כאלה הם מסכימים ? ב. אם לא ניתן לסמוך על כך, האם בכך שאגש לאחראים או למנהל שמעליהם ואבקש מחילה על ממון, זה יספיק? ג.במידה שצריך ואפשר לבקש את המחילה הנ"ל, האם צריך לבקש אותה על כל פועל ופועל שהצטרף לדיבור איתי ובגיני? בכבוד רב, בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

מוטל על העובד לעבוד ברצינות וביעילות. אלא שאם קרה ונכנסתם לשיחה, והאחראים עליך הסכימו על כך, אין צורך לחשוש לגזל. ואינך צריך לחיות עם הרגשות אשמה. כך הוא מנהגו של עולם, ולכן אם הורו לך שהכל בסדר את צריך להיות רגוע.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1