בן לאב ישראל ואם בת כהן – מה מעמדו?

שאלה:

בסד שלום הרב בת כהן שמתחתנת עם ישראל מה יהיו הילדים שלה? כהנים או ישראל? איך זה הולך ומדוע?

תשובה:

שבוע טוב,

הילדים יהיו ישראלים ולא כהנים. הגמרא במסכת קידושין מביאה את הפסוק "למש]חותם ולבית אבותם" שמפסוק זה לומדים שהיחס עובר דרך האב ולא דרך האם. רק כאשר האב אינו יהודי, הוא מאבד את היחס אליו וממילא היחס מגיע מהאמא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בגלל שהוא בן של בת כהן, וזה גם סיבה לפטור מפדיון כפי שמבואר בגמרא בבכורות. אבל זה לא בגלל שהוא עצמו כהן, כי הוא לא כהן כלל