חיזוק בשמירת הלשון

שאלה:

שלום אני רוצה השנה החדשה לקבל חיזוק קטן בעניין שמירת הלשון, כיצד באופן פרקטי אפשר לקבל איזה משהו קטן (חוץ מלימוד חפץ חיים)? כי להגיד אני לא מדבר עכשיו לשון הרע וכד' זה לא יתפוס, מה אפשר לקחת? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית לימוד קבוע בספר חפץ חיים הוא אכן דבר נפלא! עצה מצויינת. עוד ניתן לקבוע זמן מסויים שבו לא מדברים על אנשים בכלל, חצי שעה ראשונה בסדר בישיבה או בעבודה וכיוצא בזה. או שלוש פעמים כל יום להחמיא למישהו בפני אחרים… עשיית טוב גם מונעת רע…

שבת שלום.