מקום הקשר בתפילין של ראש

שאלה:

שלום רב …! היום בבוקר התפללתי והעיר לי אחד מהאנשים שלקשר של התפילין של ראש אסור להיות מתחת לשיערות.. האם זה נכון..?

תשובה:

שלום וברכה

נכון מאוד, מקום הנחת תפילין של ראש – מקדימה צריך הכל להסתיים במקום שעדיין יש שורשי שערות, וגם מאחור, לכתחיל מקום הקשר מעל הגומה – על הקרקפת עצמה, ולכל הפחות שיהיה כל הקשר במקום צמיחת השערות. למטה מזה לא יוצאים ידי חובה. מה שצריך הוא פשוט ללכת לאדם שמבין בזה שיקטין את הקשר, ולפני ההקטנה יש לומר לשם קדושת תפילין.