מעשה שבת – שימוש במסמך שנכתב בשבת

שאלה:

האם מסמך אישור רפואי שנכתב על ידי הרופא בשבת ונשלח על ידי הרופא בדואר אלקטרוני בשבת עצמה- מותר לעשות בו שימוש הכולל הנאה מכספי ביטוח שהמסמך עצמו מביא להחלטה על הזכאות להם? האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הקבוע בענין זה לגבי מעשה שבת, שאף שבשבת עצמה אסור ליהנות מהמלאכה הזו, במוצאי שבת כבר מותר, ובמשנה ברורה בתחילת סי' שיח על פי הפרי מגדים שם, נראה שיש להחמיר לגבי מומר – מחלל שבת בפרהסיא – כמו בגוי, להמתין בכדי שיעשה, כלומר הזמן שלוקח במוצאי שבת לעשות מלאכה זו עבור היהודי, גם זה רק ענין של כמה דקות במקרה שלנו… ובסיכומו של דבר מותר להשתמש. לתחילה יש להזהר שלא לגרום לרופא לעשות זאת.