בן ארץ ישראל המעוניין לעבור לחו"ל, אם מחויב ביו"ט שני

שאלה:

א'. בן ארץ ישראל ששוקל ברצינות לעבור לחו"ל (עדיין לא החליט סופית, אבל רוב הסיכויים שכך יעשה), האם עליו לשמור יו"ט שני? ב'. בן ארץ ישראל שהחליט לעבור לחו"ל, אולם אינו יודע אם הוא מעוניין להישאר שם (הוא נוסע לבדוק את המקום, ובאם ייהנה, בכוונתו להישאר לגור שם), האם עליו לשמור יו"ט שני? (הן לפני שעבר בפועל, והן אחרי שעבר). אשמח גם למקורות.

תשובה:

שלום וברכה

סליחה על האיחור במתן התשובה.

1. ברור שכל עוד הוא כאן, ובפרט שעוד לא החליט סופית, הוא עדיין בן ארץ ישראל.

2. כאשר הוא שם ובודק את המקום, ובאופן עקרוני דעתו להשאר שם אם יהנה, דינו כבן חו"ל וחייב ביום טוב שני, ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ד סי' ד, וראה ס' יום טוב שני כהלכתו פרק ה הערה יז בשם הגרש"ז אויערבך. רק מי שדעתו החלטית לחזור דינו כבן ארץ ישראל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אז לא הבנתי את התשובה לשאלה השנייה:
    מה הדין אם החליט סופית לעבור לשם, רק מכיוון שאינו יודע אם ייהנה שם, אינו יודע אם יישאר שם לאורך זמן?

  2. מה הדין שקבוצה גדולה אנשי א"י הולכים לחגוג השנה חג הפסח במלון בחו"ל ברומניה מקום שאין שם קהילה יהודית אבל יש אפשרות שיהיו שם במלון מיעוט אורחים מאנשי חו"ל והיות שהשנה איסרו חג היא ביום ה שזה אחרון של פסח לאנשי חו"ל והטיסה לארץ יוצאת משם ביום ה כדי להגיע חזרה לארץ לפני שבת האם מותר לנו להשתתף לקבוצה זו