השתמשו בכלי שאינו בן יומו

שאלה:

לרב שלום, בטעות נטרפה לנו אחת התבניות שבתנור. ביצענו הכשרה לתנור ואת התבנית שמנו בגינה מיועדת לאשפה אחרי כמה ימים הגיע לבית אח שלא ידע על כל המקרה והכניס את התבנית ואפה בה בתנור את האוכל כמובן זרקנו השאלה היא האם התנור צריך הכשרה פעם נוספת?

תשובה:

אני מניח שלא היו על התבנית שיירי אוכל ממש אלא היא היתה נקייה, ממילא, כיון שלא היתה בת יומה, האוכל שנעשה בה מותר באכילה וגם התנור אינו נטרף, אבל התבנית עדיין אינה כשרה כמובן.