אשה מנהלת בית ספר

שאלה:

שלום לרבנים איך מותר שאשה תהיה מנהלת בית ספר הרי הרמבם בהלכות מלכים פרק א הה כותב שאין לתת לאשה שום שררה? תודה רבה

תשובה:

ניהול בית ספר אינו שררה על הציבור, כפי שניהול חנות מכולת אינו שררה, ופעמים רבות זה מאוד מסייע שכל הצוות הוא של נשים, מטעמי צניעות כמובן וההתנהלות בכלל יותר נוחה ויעילה מבחינת המורות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בודאי. והבעיה שם היא לא רק שררה אלא גם חוסר צניעות התפקיד הוא יצוגי, והא מופיעה ברדיו וטלויזיה וכו', בודאי אסור.

  2. באגרות משה חומ סי עה האגרות משה בסוף התשובה הגדיר שררה שעושה מה שברצונה ואין בעל בית יכול לומר לה דבר( לפי מה שהבנתי) אם כן מצד ענין שררה להיות שר זה לא שררה כי אתה לא יכול לעשות מה שאתה רוצה(ודאי שלמעשה מצד צניעות אסור אבל מצד השררה אני מדבר) תודה רבה סליחה על האריכות ניסיתי שיהיה ברור….

  3. בכל שררה תמיד יש מישהו מעליך, ואפילו מלך כפוף לסנהדרין, כך שודאי לא מדובר במשהו אבסולוטי, אם במשרד שלה יש לה יכולת הכרעה זו שררה של ממש.