ניקלע לחובות ועשק אותי?

שאלה:

שלום לרב. קרוב מישפחה ניקלע לחובות וסחט ממני כספים עשק אותי ולא טרח לבקש ממני מחילה אני מקפיד עליו כי מצער אותי האם למחול לו?

תשובה:

שלום וברכה,

על החוב הכספי שחייב לך אין חובה למחול, וכדאי שתגיע איתו להסדר תשלום.

לגבי הצער שנגרם לך, ראוי שתוציא את כל ההקפדה שבלב. כדאי לו לאדם להיות מוחל על עלבונו ולמחול על צער שעשו לו, ובכך יזכה שגם משמים ימחלו לו וירחמו עליו.

בהצלחה.