מכת פסוקאים בבית – מה עושים עם האוכל?

שאלה:

שלום לכם לאחרונה התפשטה מכת פסוקאים בביתי והם חרקים קטנים שבקושי ניראים (בדרך כלל אינם ניראים אבל כשמחפשים אותם ניראים היטב. השאלה הוא האם מעתה אני צריך לבדוק כל דבר שאני מוציא מהארונות לאכילה אם אין שם פסוקאים שזה דבר בלתי אפשרי כי הם יכולים להימצא לכאורה בסוכר במלח בתבניות בכלים וכו' וכו' בכל דבר שאחפש יתכן שאמצא בזה פסוקאים? ומה יש לעשות בנידון זה לאחר שכבר ראיתי שיש האם יש אפשרות להציל את המוצר למשל באם נמצא בסוכר האם אלי לזרוק את כל הסוכר בבית או שיש אפשרות להציל אותם? תודה רבה

תשובה:

אינני יודע מה להשיב לך, ברור שאם יש סיכוי סביר שהם נמצאים באוכל הרי שיש חובה לבדוק היטב, העצה היחידה שאני יכול לתת לך עד לסיום ההדברה, היא לשים הכל במקרר, הוא בודאי בחזקת נקי. אם מצאת פסוקאים כל כך קטנים בסוכר קשה לי להאמין שניתן לבודקו, עדיף לזרוק.