יום כיפור – סכרת הריון

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני ברוך השם הריון בסוף חודש שביעי בחסדיו השם יש לי שאלה לגבי יום כיפור. אני מטופלת במרפאה להריון בסיכון גבוה מכיוון שיש לי סוכרת הריון שכרגע מאוזנת על ידי דיאטה, עוד לא שאלתי את הרופא אבל סביר להניח שהוא יגיד לי לא לצום גם בגלל סוכרת הריון גם בגלל השלב הזה של הריון וגם כי אני כל הזמן עם תחושת צמא בגלל הסוכרת . מה הדין לגבי צום כיפור?? האם אני צריכה לצום במצב כזה? או להיצמד למה שהרופא יאמר? או לשתות ולאכול לשיעורין?

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל אשה שמצבה מאוזן על ידי דיאטה ואין לה צורך בתרופות יכולה לצום, במידה והסוכר נמוך יש לאכול ולשתות לשיעורים [35 סמ”ק מאכל וכמו כזו של משקה כל 10 דק’], ורק אם יש צורך במתן אינסולין יש לאכול כרגיל, אולם בודאי יש להתייעץ פרטני עם רופא/ה דתי/ת המבינים את הצורך החיוני בצום ולהתייעץ בענין בהתאם למצבך הספציפי.

במידה וניתן לאזן את הסוכר על ידי שתיית דבר עתיר סוכר כמו מיץ ענבים לשיעורים, יש להסתפק בכך ולא לבטל את הצום לגמרי באכילה.

בכל מקרה חריג במהלך הצום יש להפסיקו מיד ולאכול ולשתות כרגיל כמות מרובה.

בשורות טובות ורוב נחת!

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. איפה אפשר להתייעץ עם רופא ירא שמיים?
    פשוט אם אני לא שותה מים כמו שצריך יש לי צירים (הייתי כבר במיון עקב זה עם עירוי וכדומה)

  2. אם הנסיון מורה ששיעורים לא יעזור לך, תשתי רגיל אבל אין צורך לאכול, אא"כ הסכרת מחייבת זאת, תתקשרי לדר' איתן 0527690320

  3. כבוד הרבה דיברתי עם הרופא,
    הוא אמר לי לשתות אני חייבת ולבקש היתר לשיעורין כל 5 דק בעזרת השם ביום כיפור,
    זה בסדר?
    אכילה הוא ציין שזה לא קריטי

  4. אם לדבריו מספיקה שתייה לשיעורין זה מצויין, תתחילי מיד כשאת כמה בבוקר לשתות כוסית פחות מ40 סמ"ק כל עשר דקות של מיץ ענבים טבעי [תתיעצי אם זה מומלץ מבחינת הסוכר, אם לא, אז מים], עד שתגיעי לליטר וחצי, ניתן לקבל כוסיות כאלו גם בבתי הוראה רבים, אם לא תמצאי ניתן למדוד לפני החג במזרק רפואי [לא בבקבוק תינוק!], ולסמן. בהצלחה

  5. הוא הנחה אותי לא לוותר על שתייה מתחילת היום, אז מה לעשות לחכות לבוקר בכל זאת?
    הוא אמר השתייה זה קריטי ופשוט לשתות לשיעורין לאורך כל הצום כדי לשבור את ה2.5 ליטר לפחות