צום ביום כיפור – בעיות בלחץ דם

שאלה:

שלום לכבוד הרב אני נוטל כדור ללחץ דם שנה שעברה נאמר לי ע"י הרופא לצום בהתאם לתחושתי האישית בהתאם להוראות לקחתי כדור לפני הצום וכדור בסיום הצום הצום היה לי קשה מאוד וכמעט התעלפתי כיצד הרב חושב שעליי לנהוג השנה? תודה רבה ושנה טובה

תשובה:

אני לא בטוח שהתחושה נבעה מהלחץ דם, יכול להיות שלא היית מוכן מספיק, יכול להיות שהלכת לבית הכנסת במקום לשכב במזגן! חשוב לדעת, הצום הוא מצוה חשובה מהתורה, התפילה בבית הכנסת אינה יוב באופן כזה שמפסידים חלילה את הצום… בודאי לא בזמן הפיוטים… לכן, עדיף להיות כל הצום במיטה ולהצליח לצום ולא להיות בבית הכנסת ולהפסיקו חלילה. תתייעץ שוב עם הרופא ותנהג בהתאם להנ"ל.

בהצלחה רבה ורפואה שלמה.