לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להתלונן במשרד העבודה

שאלה:

שלום הרב במקום עבודתי באופן קבוע יש בעיות עם המשכורות לא משמלמים בזמן ותמיד חסר כסף והפנסיות מופרשות מאוחר מאוד . האם מותר לנו לפנות למשרד העבודה או להסתדרות בתלונה ? (יש חשש שמשרד העבודה יכנסו אותם).

תשובה:

שלום וברכה,

לא ברור לי מה סמכותם של משרד העבודה וההסתדרות. האם יש להם כח שיפוט כמו של שופט בבית משפט, או שהם מעבירים מיופי כוח של העובד לתבוע בבית משפט.
אם יש להם כוח שיפוט, דינן כדין ערכאות, ואסור לפנות אליהם. אם אין להם כוח שיפוט, אלא מטילים סנקציות, ואם לא עוזר הם מגישים תביעה לבית משפט, במקרה זה מותר להתלונן אליהם, אבל אסור לחתום להם על ייפוי כוח, והיה אם יצטרכו לתבוע יש לעזוב אותם ולהגיש תביעה בבית דין בלבד.

בבית דין לעבודה יש להם סמכות של שופט ודינם כערכאות – ואסור לתבוע שם.
בהצלחה.