שאלה חשובה לפני ימי הדין

שאלה:

שלום כבוד הרב שבוע טוב יש לי שאלה חשובה בדיוק כעת כאשר אנו ניצבים בפני ימי הדין . הסיפור קצת מורכב , לאחר לידת בני הבכור לפני כעשרה וחצי חודשים ביקשו היתר למניעה עד שאתאושש לאחר שהתאוששתי הרגשתי מוכנה להיכנס שוב להריון אך בעלי רצה להמתין כששאלתי רב שוב הוא אמר שבמצב כזה אין היתר בהתאם לפרמטרים אך לבעלי זה לא שינה.. בליווי הרבנית שלי החלטתי לא לקחת אמצעי מניעה ללא ידיעת בעלי ולעשות את רצון השם ומה שיהיה יהיה . ברוך השם בחסדי שמיים נקלטתי שלושה וחצי חודשים אחרי הלידה להריון ובעלי שמח בסופו של דבר כשהתבשרנו על ההריון וקיבל זאת באהבה (חשוב לציין שבעלי הוא בנאדם שצריך לדחוף כדי שיתקדם בכל מובן) וכעת ברוך השם בחסדי שמיים אני בסוף חודש שביעי ישתבח שמו , אך כל ההריון וגם כעת ליוו אותי חרדות (אני בנאדם חרדתי גם ככה) שהתמודדתי איתם וניסיתי להתחזק באמונה שלמה ובביטחון בבורא . כעת לפני ימי הדין בדיוק אתמול עלתה בי המחשבה האם יש צורך לכפר על הנעשה??ובמידה וכן כיצד אני מכפרת על דבר כזה? אני מאוד חרדתית וגם כעת כל פעם אני רק מתפללת לצאת בידיים מלאות עם ילדה בריאה ושלמה בעזרת השם .

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את שאלתך? את צריכה לכפר?! הרי עשית את הדבר הכי נכון שאפשר! להיפך, אם היית נוהגת אחרת היית אולי צריכה לכפר… ממתי עושים חזרה בתשובה על מצוות?

שתהיה בעזרת ה' לידה קלה, ילד בריא ושלם ומוצלח בכל!

רוב נחת משניהם.